Jump to content

Bine ai venit pe comunitatea Club FIATFan România! Te rugăm să te înregistrezi sau să te autentifici ca membru pentru a beneficia de toate funcționalitățile forumului.

Se caută moderatori pentru secțiunile aferente modelelor de mașini.

Condiții:
1. Bună stăpânire a limbii române în scris.
2. Disponibilitate timp minimum 15 minute/zi.

Dacă ești interesat, dă-ne un mesaj privat la @Diomet sau @blueeies

Becuri numar arse


Recommended Posts

Salutare,

Tocmai ce am devenit proprietarii unui Fiat 500 super simpatic, insa care are ambele lampi pe spate nefunctionale. Am crezut initial ca sunt becurile, le-am schimbat, insa in continuare nu se aprind nici cele noi.

Ati putea sa ma sfatuiti cu ce as putea verifica inainte de a ajunge la un electrician ?

Merci!

Link to comment
Share on other sites

  • Administrator

Bun venit pe forum!

Nu am cunostinte despre Fiat 500, personal, inainte sa merg mai departe as verifica daca exista tensiune la mufele acelor becuri.

In sectiunea "Descarcari" exista manualul utilizatorului pentru Fiat 500, vezi daca exista siguranta care sa acopere si becurile respective.

Eu la masina am avut probleme cu lampa in sine, nu cu becul, se pare ca a fost prost proiectat si se scurgea apa pe langa cabluri pana la acele lamele si a corodat, dupa o curatare temeinica a contactilor, am folosit silicon si am izolat bine cablul care intra in acel suport si acum nu mai am probleme, sa nu fie si la tine la fel....

 

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Salut citricule!!! Definește "Lampi' te rog. Pot fi cele 2 stopuri, poate fi extra lampa de stop, lămpile de la număr...., sau pot fi toate  . Bănuiesc același lucru , cum a menționat blueeies, siguranțele, dar că să fim siguri , fa o poza cu spate cu luminile- poziția aprinsa, bec ceață și alta poza cu cele de sus plus pedala de frână apăsată. Spor.

Edited by Ypsilon
Link to comment
Share on other sites

  • Administrator

...Nu stiu de ce am avut impresia ca te referi la becurile de la iluminarea numarului de inmatriculare, eu la ala ma refeream initial...

Intradevar trebuie sa stim la ce lampi te referi. Daca sunt luminile de la pozitie atunci ar trebui sa ti se aprinda in bord un martor ca un bec galben si, eventual, pe ecranul computerului de bord sa iti apara mesajul corespunzator.

 

Link to comment
Share on other sites

Blueeies, mie in bord îmi apare și la Lancia , check lights, semnul de atenție si chiar scrie "check number plate lights" . Lunea trecută am schimbat o lampa. Daca nu ii apare martorul warning atunci e clar un set de siguranțe.

Link to comment
Share on other sites

Am vazut titlul , acolo scrie de bec numar . Indiferent de ce bec este ars, iti apare martorul -triunghiul cu semnul exclamarii ( atentie! )- În colțul din dreapta jos. Eu totusi cred ca iti spune unde detectează el ca ar fi ars, ex. Check stop lights, check number plate etc. , Becurile de la numarul de la înmatriculare se aprind la comanda de aprindere al farurilor (pozitia).

Screenshot_2022-08-21-15-26-35-962_com.ksmobile.cb.jpg

Edited by Ypsilon
Link to comment
Share on other sites

  • Administrator

Exact, din titlu am inteles ca despre luminile de la numar e vorba, m-am zapacit si eu....

Nu stiu cum e la Lancia, dar la Fiat, cel putin la Punto, nu toate becurile sunt monitorizate, doar pozitia si frana. Faza scurta; lunga si cea de la numar nu sunt monitorizate deci nici avertizare nu apare in bord.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Bravo. Felicitări. Din păcate, burduful de la portbagaj /haion cedează din cauza vârstei, este cel mai solicitat. Cu ocazia aceasta îl voi inspecta și pe al meu. Spor la treabă și cât mai puține probleme cu fiețelul! Daca apar, postează și pe aici....numai bine!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.