Jump to content

Bine ai venit pe comunitatea Club FIATFan România! Te rugăm să te înregistrezi sau să te autentifici ca membru pentru a beneficia de toate funcționalitățile forumului.

Se caută moderatori pentru secțiunile aferente modelelor de mașini.

Condiții:
1. Bună stăpânire a limbii române în scris.
2. Disponibilitate timp minimum 15 minute/zi.

Dacă ești interesat, dă-ne un mesaj privat la @Diomet sau @blueeies

Bogdan Block

Geam Electric față dreapta

Recommended Posts

Buna ziua

 

Am si eu o problema cu geamul electric dreapta fata la un grande punto dinb 2008 , 1.3 diesel. geamul e ridicat la maxim...daca trag de buton sa il ridic...se aude un click si semn ca motorasul de la macare primeste comanda de ridicat, dar daca dau de buton sa il cobor nu se intampla nimic. Motorasul la macara esti verificat si functioneaza normal si corect. Precizez ca daca folosesc butonul de pe portiera soferului indiferent ca vreau sa ridic sau sa cobor geamul dreapta nu se intampla nimic. A mai patit cineva asa ceva si stie vreo rezolvare la aceasi problema? 

 

Multumesc anticipat.

 

P.S. as avea nevoie si de o schema de la panoul de sigurante...nu stiu care e cea de la oglinzile electrice care de ieri nu mai merg...si sunt multe sigurante...as vrea daca se poate sa o aflu pe cea arsa daca e vreuna fara sa le scot pe toate. Mersi

Link to comment
Share on other sites

Buna, am si eu o problema asemanatoare...doar ca la mine nu se aude nimic. Nu urca sau coboara geamul...dar nici nu se aude nimic. Am testat cu alt motoras, ca am usa schimbata si o am pe cea veche cu motoras functional...am pus la stanga partea sofer si merge motorasul, iar pe dreapta nimic. Tin sa precizez ca am schimbat si consola cu butoane si aceeasi poveste...crezand ca e de la buton. Dar nimic. Am ajuns la concluzia ca nu ajunge curent acolo...dar care sau unde sa caut... Va rog cine stie daca ma poate ajuta macar cu un sfat...multumesc in avans.

Link to comment
Share on other sites

  • Administrator

Începe căutarea la mufa care se conectează la uşă. Este chiar pe lângă balamaua de sus a uşii, desfă mufa şi dă cu contact cleaner pe contacte, sau dacă ştii alt mod mai bun de curățare a contactelor foloseşte-l pe acela. În acea mufă de obicei contactele se oxidează chiar dacă au protecție de izolare împotriva apei şi fac probleme de felul pe care le ai tu, la oricare din liniile conectate acolo.

Link to comment
Share on other sites

Buna, da stiu ca e ceva vreme de cand am postat intrebarea, am verificat sigurantele si sunt bune, am desfacut mufa si chiar si tapiteria de pe interior de pe usa si am masurat daca apas butonul vine curent la mufa de la motoras...si da vine 12V, am pus alt motoras si nu functioneaza. Am luat cablu cu tot de la usa veche si motorasul de pe ea si cand mufez stanga adica la sofer...functioneaza iar dreapta la pasager nu...desi am curent pe cabluri. Acum sunt la electrician sa vedem care e buba. Aa da si consola de butoane geamuri am schimbat si la fel. Am sa revin cu raspuns. 

Link to comment
Share on other sites

Buna tuturor...am fost la specialist si cum am zis totul era bun dar din cauza la mufe una de la consola si a doua la motoras nu mergea geamu nici  sus nici jos. De aia era curent si continuitate la fire dar fiindca mufele nu faceau bine contact nu functiona geamul dreapta deloc. Acum sa remediat. Totul e ok. Deci daca mai intampina cineva probleme de genu, pe langa sigurante, motoras si fire sa fie in regula verificati si mufele. Papucii aia din mufe sunt obositi, largiti si nu fac contact si nu functioneaza. Multumesc celor care au ajutat. Bafta in continuare. 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.