Jump to content

Bine ai venit pe comunitatea Club FIATFan România! Te rugăm să te înregistrezi sau să te autentifici ca membru pentru a beneficia de toate funcționalitățile forumului.

Se caută moderatori pentru secțiunile aferente modelelor de mașini.

Condiții:
1. Bună stăpânire a limbii române în scris.
2. Disponibilitate timp minimum 15 minute/zi.

Dacă ești interesat, dă-ne un mesaj privat la @Diomet sau @blueeies

danielomihai

Detalii despre FIAT Grande Punto

Recommended Posts

      Fiat Grande Punto 

 

- http://www.clubfiatpunto.com/foro/fiat_grande_punto_2008.php 

 

    Grande Punto, care să înlocuiască mai devreme cel mai bine vandut autoturism cu acelaşi nume (mai exact Punto), a fost lansat la dispoziţia publicului la Frankfurt Motorshow 2005. Un vehicul complet nou, este de oferit, de asemenea, foarte diferit, fiind mult mai mare, încăpătoare şi mai sigur decât predecesorul său. Dezvoltat de design-erul italian-Giugiaro, la  Centro Stile Fiat, stilul Grande Punto este modern, elegant si are un distinct "italian" , în timp ce interiorul este primitor, dar funcţional. Limitele de avarie şi a legislaţiei in vigoare privind protectia pietonilor la impact, in faţă are o formă mai rotunjită in timp ce capota este abrupt înclinat parca să se împletească cu parbrizul, care combină bine sportivitatea si agresivitatea. Foarte notabile sunt quarterlights mici în uşile din faţă şi oglinzile compacte montate pe usi. În partea din spate luminile aliniate si montate vertical  continua tradiţia modelului Punto. Interiorul arata mai mult din flerul design-ului italian, cu o banda radicala de culoare care traversează tabloul de bord de potrivire trim. În termeni practici, Grande Punto oferă o mulţime de spaţiu pentru chiar şi cei mai înalti  conducători auto / combinaţii de pasageri. Un loc de trecere este excelent, iar postul de conducere este pe deplin reglabil, atât scaun şi volan. Reduceri semnificative ale NVH (zgomot, vibraţii, Harshness) oferă un nivel ridicat de confort, în timp ce sistemele de DualDrive, cum ar fi servodirectie electrica face loc unui stil de conducere mai uşor ca niciodată. Dualzone, controlul climei, un sistem de restante stereo şi scaune ergonomice (de asemenea, disponibile cu un anti-restricţii pleasnă cap de sistem), toate contribuie la confortul tau. 

          De siguranţă, ca şi la toate automobilele moderne, joacă un rol semnificativ în Grande Punto. Până la şapte airbag-uri (frontale, laterale, fereastra si genunchi) pot fi specificate În timp ce centurile au trei puncte cu pretensionare si limitatoare de sarcina, restricţiile cinci cap şi cu un sistem de protecţie împotriva incendiilor sunt standard. Structura, care are un sasiu total nou, este, de asemenea, conceput pentru siguranţa cu o atenţie deosebită la uşile, capota şi traversă. În testele EuroNCAP, Grande Punto marcat un maxim de 5 stele. Siguranţa activă include ABS cu EBD (Electronic Distribution a fortei de franare), ESP, Hill Holder, ASR (control al tracţiunii) şi MSR. Modelul Dinamic Grande Punto este, de asemenea, un pas înainte. Un aspect convenţional suspendare foloseste suspensii McPherson în faţă, plus o bara anti-ruliu şi un ax de torsiune fascicul in spate. Atentă optimizare de greutăţi, cum ar fi oţel presat (turnate in fier) de arme din faţă şi optimizare a altor ar fi însemnat că manifestarea este crocantă şi în consecinta creşterea in dimensiuni a masinii, agilitatea este încă excelenta. Frânele sunt potrivite pentru sofer şi de a folosi discuri la partea din faţă şi tamburi sau discuri, fie în spate, în funcţie de versiune. Puterea vine de la un amestec de motoare pe benzina si diesel. Cele două motoare pe benzina disponibile la lansare au fost atât de evoluţiile de bine testate şi utilizate motoare de foc, unitatea de 1.2 8V are acum 65bhp, 1.4 8V cu 77bhp. Acelaşi lucru este valabil şi pentru motoarele diesel, pe baza 1.3 şi 1.9 Multijet de unităţi deja cunoscute. Pentru  Grande Punto este si unitatea de 1.3 16v disponibile fie cu 75bhp sau 90bhp (acesta din urmă cu o turbină cu geometrie variabilă) 1.9 cu 120bhp sau 130bhp. Toate motoarele respectă normele de emisii Euro 4. Scurt timp după lansare un alt motor pe benzină a fost adaugat in gama, o unitate de 1.4 16v, cunoscut sub numele de Starjet. Acest lucru a produs 95bhp, dar, datorită unei combinaţii de variabilă a supapelor, conducte de admisie variabilă şi un sistem de port dezactivare, consumă şi poluează puţin.

          Transmisii sunt cinci trepte pentru toate motoarele pe benzină şi 8v Multijet 75bhp, Starjet Deşi 1.4 16v, 90bhp Multijet şi 1.9 Multijet de unităţi au cv cu şase trepte de viteză. Transferarea este operaţiunea prin cablu, cu actionare ambreiaj hidraulic. Diverse opţiuni sunt disponibile, de la normală, cum ar fi controlul de croazieră şi senzori de parcare, pentru a completa acoperişul cu trapa. Lista include, de asemenea "Blue & Me", cu mâinile sistem de telefon gratuit şi port USB pentru un music player MP3, senzor de ploaie, senzori de presiune pneuri, incalzitor suplimentar şi aşa mai departe. Aşa cum stă bine un model de volum vândut în mai multe pieţe, o gamă diversă este disponibil, cu 2 tipuri de corp (3 sau 5 usi), 4 niveluri de tapiterie, 7 motoare, culori 13 corp şi 12 tipuri de interior. Începutul lui 2007 a vazut o serie de modificări la interior, cu materiale noi, scaune, materiale de tablou de bord şi de culori disponibile. de la Geneva 2007 s-au relansarea brandului Abarth care includ anunţarea celui mai tare Grande Punto până în prezent, versiunea 1.4 supraalimentat cu 155bhp, sau 180bhp pe piaţa pieselor de schimb se potrivesc cu un kit de opţional.. 2007 a văzut, de asemenea, introducerea unui nou motor de 120bhp supraalimentat 1.4 16V motor cu benzină. Cunoscut sub numele de T-Jet, această unitate de capacitate mică oferă puterea şi cuplul de capacitate mai mare cu aspiraţie naturală de unităţi, dar cu emisii mai scăzute şi consumul de carburant.

     

          Detalii tehnice

 

Driveline transverse engine at front with front wheel drive

Engines 1242cc (70.8x78.9mm) 8v sohc with 65bhp @ 5,500rpm

1368cc (72x84mm) 8v sohc with 77bhp @ 6,000rpm

1368cc (72x84mm) 16v dohc with 95bhp @ 6,000rpm (StarJet)

1368cc (72x84mm) 16v dohc turbocharged with 120bhp @ 6,000rpm

1368cc (72x84mm) 16v dohc turbocharged with 150bhp @ 5,500rpm (Abarth)

1248cc (69.6x82mm) 16v MultiJet turbodiesel with 75bhp @ 4,000rpm

1248cc (69.6x82mm) 16v MultiJet turbodiesel with 90bhp @ 4,000rpm

1910cc (82x90.4mm) MultiJet turbodiesel with 120bhp @ 4,000rpm

1910cc (82x90.4mm) MultiJet turbodiesel with 130bhp @ 4,000rpm

Suspension front : MacPherson strut with telescopic dampers and coil springs plus anti-roll bar

rear : Torsion beam

wheelbase : 2510mm

track (front/rear) : 1473mm/1466mm

Brakes front : discs (257mm solid, 257mm ventilated or 284mm ventilated depending on the engine)

rear : discs (264mm) or drums (203mm or 228mm)

handbrake operating on the rear via a cable

ABS with EBD

All parts (callipers, ABS and servo) by Bosch

Gearbox 5 or 6 speed manual

Hydraulic clutch, cable shift

Steering Rack and pinion with electric power assistance (Dualdrive)

2.8 turns lock to lock

Turning circle (kerb to kerb) 10.1m or 10.76m (depending on wheels/tyres fitted)

Dimensions length / width / height (mm) : 4030 / 1687 / 1490   

 

      Testul EuroNCap a fost un succes pentru Grande Punto

- http://www.euroncap.com/tests/fiat_punto_2005/238.aspx

 

     

     

                                               

75_.jpg


www.clublancia.ro

Lancia Flavia Berlina - 1,5 boxer (aluminium engine) 1963

Lancia Lybra - 1,8 16V (V.V.T) 2001

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.