Jump to content

Bine ai venit pe comunitatea Club FIATFan România! Te rugăm să te înregistrezi sau să te autentifici ca membru pentru a beneficia de toate funcționalitățile forumului.

Se caută moderatori pentru secțiunile aferente modelelor de mașini.

Condiții:
1. Bună stăpânire a limbii române în scris.
2. Disponibilitate timp minimum 15 minute/zi.

Dacă ești interesat, dă-ne un mesaj privat la @Diomet sau @blueeies

Ypsilon

Membri
 • Posts

  374
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Everything posted by Ypsilon

 1. A da, am uitat sa menționez, încă îmi apare martorul baterie câteva secunde, maxim 3 , e o secundă mai lung decât un clipit și se stinge. O sa filmez să vedem când apare după pornire.
 2. Foarte bune observațiile, acum că ai un donor , vezi cum reușești să îl repari și să le folosești pentru tine și după, daca timpul îți permite, ne "împărtășești" rezultatele reparației..... Din ce am răsfoit pe forumurile Opel, toti utilizatorii care înlocuiau piesele originale hitachi cu mobiletron, din alternator , mai mult de 3 luni nu au rezistat modificările.
 3. ..... Din câte știu Caranda nu produce acumulatori auto, sunt rebranduite, am și eu Proctor, rivalul Carandelor, pe Matiz , gold edition de 45ah, au același furnizor ca și qwp alt brand "românesc" , qwp a ajuns pe multipla. Bun. Bine domne, cu multă plăcere îți trimit alternatorul și chiar mă bucur că ajunge la tine, sper să îți fie de folos la ceva. Eu daca as fi avut bani luam baterie exide , să știți că fiaturile fabricate după anul 2006 au venit echipate cu magneti marelli cu gel și cu exide premium, bine, ambele fabricate pentru fiat. Sincer șuieratul ăla nu deranjează decât dacă ai capota ridicată, vorbesc în cazul meu, motorul acesta e silențios față de bestiile de bemweuri, audiuri opeluri , logane etc din București, chiar și cu "ceaiul" făcut, tot toarce mai frumos decât zeci de rable de pe aici. Citez un clasic , Fiat e "super-masina".
 4. Chiar fluieratul ăla a dispărut, era și la mine, de la alternator. O sa învârt de el, cel demontat și voi face un filmuleț. Cel "nou" sh nu șuieră, bănuiesc că momentan, tinand cont că e un defect general pe acest tip de alternator.
 5. Salutare alteța. Bine ai venit pe forum. Martorul tau este acesta( mai jos poza) și înseamnă că ai dezactivat din meniu airbagul "copilotului". Îți dau și link cum îl rezolvi pentru Linea. https://m.youtube.com/watch?v=jwKLqjjTPvg
 6. Salut băieți. Sper sa nu va supărați pe gluma mea dar suna ca un ceainic cu fluier, când apa da in clocot. am văzut @blueeies că nu ai masa acolo, la compresor, sună mai frumos motorul, ai băgat lm-mos2 in el? Bănuiesc că temperatura era cam zero grade sau sub?
 7. Salutare. Nu îl vreau înapoi, mulțumesc de ajutor, apreciez, daca te ajuta cu ceva pe tine că văd că ești pasionat de reparat, sincer decât să ajungă la fiare vechi, bănuiesc că acolo îl arunca nenea de la dezmembrări , poate te ajuta vreo piesa din el. Îl trimit cu posta româna/curier, îl ambalez bine și plătești transportul la livrare. Are vreo 4 kg , așa la liber. Bun filmul, ai Caranda bateria, cam câți ani ține o baterie Caranda pe fiat?
 8. Welcome back @blueeies! Tocmai am terminat o minune de fasole bătută cu ceapa prăjită! Fasolea bătută fara ceapa prăjită e ca grupul fiat fara lancia și alfa!!!!!! Nu merge treaba altfel!!!! Bornele sunt curate, am pus sondele unde au stat prinse, o sa incerc sa le mai curăț. Pozele cu alternatoarele sunt mai sus , ambele de 90a , același cod, diferă doar anul de fabricație. Șuieratul a dispărut complet, nu mai miroase a cablu încins, volanul parca se mișcă mai ușor încă nu am pus haine de iarna, pe roti, consumul a mai crescut că e frig și când voi pune rotile de iarna va mai creste . In rest așteptăm zăpada.
 9. M.am dus să o pornesc, am pus contactul, a zburat benzina din pompa și a luat-o ca o rachetă, de acolo 12.6 ( și eu cred că e cel real). Și alternatorul vechi când scădea temperatura mai avea scăpări de 14.2 V dar rare. Gata, înseamnă că avem vești bune, o transformam in Lancia lui Moș Crăciun. Te gândești daca vrei alternatorul. Petreceri călduroase!
 10. Salutare. La multi ani sărbătoriților! Petrecere in forță ! Mulțumesc mike1alike, bănuiam și rulmentul/i. Astăzi de sărbătoare de dimineață, nu cred că erau mai mult de 3 grade, curentul la borne după ce am deschis ypsiloanca era de cam 13.10 la baterie. Mi se pare cam mare că deh a stat în frig . Am mai făcut o filmare, fiind mai frig afară văd că alternatorul aduce mai mulți V la bătaie. Apropos, pentru a activa afișarea temperaturii de afară pe ceasurile de bord, pe lângă oglinzile cu senzor, electrice, trebuie schimbat ECU? Era buna funcția cu afișare a temperaturii exterioare, alte widgeturi cu precizie nu am găsit , am testat la Matiz dar fara succes. Ceva idei pentru a afișa temperatura exterioara ? VID_20221130_113434.mp4
 11. Depinde și ce piese se găsesc sa pui in el, nu știu nu mă complic iar, acum afirm clar Că în viața mea nu mai cumpăr părți ELECTRICE sh. Semnat autorul turmentat. Deci daca vrei ti l expediez și poți să l repari pentru tine, nu am nevoie de nimic , oricum donatorul vroia să l păstreze. Să vad cum mă împrumut, să cumpăr unul nou, dar nu cred că va fi posibil fiind plin de datorii, ca gând frumos de sărbători... poate ii fac o surpriza și îl duc înapoi. Se simte mirosul sărbătorilor! Holiday spirit și în trafic, înjurăturile sunt mult mai calde și originale!!!!
 12. Florin a zis să cumpăr nou, să nu mă complic cu sh. Și am mai observat ceva, am uitat să menționez, a dispărut mirosul de cablu ars , încins. Banuiam că e de la alternator. Dar să știi că șuieratul ăla, fluierat, care l.am auzit și la @blueeiesin rubrica cu electrice, îl aveam și eu. Acum momentan nu este.
 13. Pozele de sus cu 06(2006) in coadă sunt de la Ypsiloanca ajunsă cu noroc la subsemnatul iar poza de jos e cu 08(2008)și alternatorul "cel nou" sh , fiind de pe o ypsiloanca full options , 1.2 cu 80 cai, chestia este că la 70 k km cât are, am văzut vasul de expansiune la fel de copt și plin de rugină ca al meu iar motorul pe exterior plin de ulei, desigur am desfăcut și capacul de la ulei și se vedea aceeași arsură, negreala- moloz cum era în motorul "meu".
 14. Ca sa fiu sincer și să fim siguri de baterie , știu că a fost descărcată de 2 ori , când mașina a stat la reparat și când a uitat tot un mecanic portbagajul deschis de vineri până luni și a rămas "boot lamp" aprinsa , plus că au ascultat și muzică la ea. Deh. O să masor mâine dimineață 'la frig" voltajul bateriei, bate un vânt pe aici , zici că " vine iarna". Vorbești de lucruri mărețe draga @Mike1alike, să repar eu singur alternatorul, nici până acum nu am fost in stare sa înlocuiesc bobinele de inducție. Daca vrei și se potrivește la tine alternatorul, ti l trimit ție să l repari și folosești. Atașez poze cu el. A da și m.am chinuit să îmi aduc ceasul cu km la zi , vechiul kilometrajul dar inca nu am reușit, cu alfaobd ,mai incerc.
 15. Salut @Mike1alike, mult pentru răspuns. Bateria are 2 ani-3 ani, acum realizez că suntem în prag de an 2023, fabricație 2020. O sa vad daca împrumut o baterie mai nouă. Tot răsfoiam forumul din Anglia și am dat de :
 16. Update 2 alternator sh. M.a mâncat undeva și am schimbat alternatorul contra cost. De la o Lancia cu 70 k km, al meu scârțâia când învârteam rola. Impresiile la cald te ung pe suflet, 14.2 , 14.3 după ce l.a montat ,adică duminică , scăpasem de șuieratul ăla specific 188a4000, volanul mergea mai ușor , motorul mai silențios și masa aceea nu mai oscilează asa. Astăzi , desigur, apăruse marorul baterie , se stinge în 3 secunde, e ca un click și deh m.am apucat sa fac măsurători, desigur a picat rău de tot voltajul la relanti, 13.6 fără consumatori lol. In filmare e cam 13.8. Când pornește electroventilatorul îl îngenunchează ca și pe cel vechi. Concluzia: nu cumpărați alternator sh.... VID_20221129_132904.mp4
 17. Salut. Am văzut chestia asta la bravo, din experiența personală. "Pararea mea", dacă ești dintr.un oraș foarte aglomerat este sa tragi Stilou -ul pe dreapta și îl folosești la drumuri libere și lungi. Acum , revenim la problema ta, pornește domne in viteza a 2-a , când treci peste " milițieni culcați" , las o pe liber și baga a 2-a după. La următorul "culcat" lași liber, treci și bagi a doua sau viteza superioara, dar din ce am simțit la bravo, a 2-a e ok. Spor cu stilo ul. Să ne spui și nouă de unde cumperi combustibil sa bag și eu în Lancia mea că găsesc doar benzina cu apa blată de 7 lei .
 18. Salut @blueeies, intensitatea ledurilor ceasurilor de bord sh abia instalate s.a micșorat la vreo 3 minute de când le.am instalat. Când am pozitia aprinsă pot jongla cu intensitatea cu care este luminat tot bordul și parcă sunt vreo 9 sau 10 trepte de intensitate, când aleg 3 sau 4 este foarte puțin vizibil, la 1 sau 2 nu se simte nimic , la bordul initial ledurile luminau mai puternic ( i max), aici se vede cum sunt umbre peste tot, la intensitate mare. De când am luat ypsiloanca, la panoul cu treptele de căldură , ac etc, nu aveam lumina, erau arse cele 3 becuri, am văzut la Dany garage unde erau amplasate și le.am scos. Incerc să îmi fac timp săptămâna viitoare și să vad ce și cum.
 19. Nu era pornit aerul condiționat. O sa vad filmul, mulțumesc.
 20. Acum am văzut că are 14.2V la relanti, hmm, până când sa schimb ceasurile mai mult de 13.6 nu urca, problema e că oscilează rău când am schimbat cu masa de lângă alternator, până la 0 chiar. Incarc filmulețul: VID_20221124_145451.mp4
 21. Salutare. Pe vechiul ceas, jumătatea care rămânea on era mai puternică, iar displayul unde apare kilometrajul era mai bine luminat, acum la cel "nou" sunt umbre. Oricum tot Raul spre bine, se vede kilometrajul luminat și breaking news " parca consuma mai puțin pe ceasurile noi ". Am măsurat astăzi, aproximativ cum ai spus tu, dar la cutie nu am ajuns. E pe undeva pe acolo pe dedesubt. Masa nu este pe alternator la mine , ci este pe compresor. Să vad ce am filmat sa nu fi spus tâmpenii pe acolo...verific.
 22. Update. Am reușit și eu să montez ceasurile - instrumentele de bord- , sunt ok funcționează, sunt totuși din 2011 dar ledurile nu luminează foarte bine, sunt destul de consumate....sau o fi de la " frumusetea de culoare verde - verzuie de ypsiloanca - așa ceva.....in bord , știu că și la multipla au pus verde, la ăla chiar că nu se vede nimic, nici ziua nici seara. (Ce meci e Spania-costa rica , must see). Kilometrajul clipește și ăla vechi clipea, dar aici este tipărit 187000, pe ăla vechi scria 146k km dar reali sunt 300000 lol. Am mai citit pe alte forumuri și YouTube că trebuie să fac proxialigment cu fiatecuscan sau multiecu scanpentru kilometraj . E bine că măcar se vede ceva noaptea, sunt bucuros că aud semnalizarea, iar pe cel vechi îl fac bucăți și mă apuc sa ii pun leduri albe cum am pus la Matiz, bine astea sunt alt tip leduri. Dar sincer , instrumentele sunt vdo made in Spain , alternatorul denso made in Italy, majoritatea făcute în Italia, in afara de motorul electric Delphi de la direcție, mă gândeam că sunt made for life , că nu se defectează ca cele made in turky, made in Romania , Bulgaria , China. Instrumentele de bord, sunt defectuoase, am citit pe forumuri că la lancia pica complet și la ypsilon și musa, iluminarea fiind și ea nominalizată, desigur și la fratele 500 pica instrumentele de bord. Pentru fratele mike, astăzi a plouat cam toată ziua, nici voltmetrul nu l.am găsit credeam că e in portbagaj deh, incerc mâine să masor ce și cum.
 23. Da e clar. Șanse mici să funcționeze. Cel de pe mașină este din 2006, cel "nou" din 2011. Codul ăla cu V-uri nu îl văd scris pe el . Sper sa nu blochez ceva la ea. Mulțumesc @blueeies.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.