Jump to content

Bine ai venit pe comunitatea Club FIATFan România! Te rugăm să te înregistrezi sau să te autentifici ca membru pentru a beneficia de toate funcționalitățile forumului.

Se caută moderatori pentru secțiunile aferente modelelor de mașini.

Condiții:
1. Bună stăpânire a limbii române în scris.
2. Disponibilitate timp minimum 15 minute/zi.

Dacă ești interesat, dă-ne un mesaj privat la @Diomet sau @blueeies

gabimilo1

Membri
 • Content Count

  44
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

gabimilo1 last won the day on June 28

gabimilo1 had the most liked content!

Community Reputation

3 Neutral

About gabimilo1

 • Rank
  Incepator

Mașină

 • Marca
  opel
 • Model
  zafira
 • Motorizare
  y20dth
 • An
  2002

Profile Information

 • Sex
  Barbat
 • Localitate:
  Sibiu

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Uite mai jos, in tabloul de la motor sint doua relee, nr 5 si nr 7, astea sint de la cele doua trepte de viteza. Ai si schema, se vad acolo releele (k12I si k12II). Ca sa le probezi fara diagnoza - scoti ambele relee (sa tii minte care de unde este) pui contactul si faci o punte cu o sirma intre gaurile unde intra piciorusele 30 si 87 de la fiecare releu (sint piciorusele perpendiculare, te uiti pe spatele releului ca scrie). Cind faci punte la unul din ele va merge pe o viteza si cind faci la celelalt va merge pe cealalta. releele le poti scoate si pe rind, unul din ele - ala de viteza mare - merge probat fara contact pus, celalalt doar cu contact (nu pornesti motorul, pui doar contactul). Termostatul deschide intre 85 si 89 de grade (asa scrie).
 2. Salut, Ventilatorul de pe radiator iti functioneaza pe toate treptele? poate nu merge viteza redusa si porneste direct pe cea mare cind creste apa.
 3. nu ma stiu la masini pe gpl. la benzinare, cind mai tremura motorul in sarcina, cum zici tu, si nu ai erori pe tester a mai fost din cauza sondelor lambda.
 4. toata tevatura si cheltuiala doar pentru ca ai spalat motorul? sau ai mai avut probleme si inainte?
 5. eu nu stiu. cred ca trebuie immo tau imperecheat cu noul ecu (cel de pe lancia). cred ca merge citit ecu tau si transcris in noul ecu, s-ar putea cu interfata dar cred ca trebuie dedicat fiat, nu stiu daca merge cu orice interfata. mai asteapta si alte pareri
 6. salut, conactul cu cheie in primul rind, partea electrica - dar trebuie verificat cind face caci pare o problema care apare la intimplare (cind face nu mai atingi nimic si verifici daca mai ai plusul acela care apare cind pui contactul)
 7. trebuie sa vezi daca ai alimentare cu plus in mufa bobinei din releul din stinga sus (din imaginea pe care am postat-o). apoi vezi daca ai minus in pinul celalalt al mufei de la bobina , ala vine din ECU, din pinul 19. Daca zici ca nu se muta defectul e clar ca e din alimentare (mufa /fire / ECU).
 8. schimba bobinele intre ele prima data (cum ti s-a spus), daca se muta defectul dupa bobina e clar bobina si vedem apoi ce si cum
 9. salut da, de acord cu @blueeies , o bobina da pe 1 si 4 iar cealalta pe 1 si 3 vezi mai jos. ar fi bine sa scoti mufele de la bobine, de la ecu si sa le dai cu aer comprimat si apoi cu spray de contacte electrice, le lasi sa se usuce si le cuplezi
 10. salut verifica siguranta F22, am incercuit-o pe schema de mai jos (sper sa nu fi gresit tipul de motor, am luat motor 1.2 nu 1.2 -16V - e bine? nu uita sa postezi rezolvarea te rog. multumesc
 11. salut, ai senzor de ploaie? poate ai o problema acolo. - parbrizul murdarin locul ala, poate daca nu, maneta sau motorasul. ce masina este - stilo, an... motor... cp....?
 12. din cite stiu cureaua de alternator este curea de accesorii. de proba pentru un minut poti sa o dai jos cind se incalzeste motorul si incerci sa pornesti. ar trebui sa porneasca usor daca aici ar fi problema. nu lasi sa mearga mult sa nu il incingi ca probabil cureaua aia antreneaza pompa de apa.
 13. uite - e drept ca nu zice ca ar invirti anemic.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.