Jump to content

Bine ai venit pe comunitatea Club FIATFan România! Te rugăm să te înregistrezi sau să te autentifici ca membru pentru a beneficia de toate funcționalitățile forumului.

Se caută moderatori pentru secțiunile aferente modelelor de mașini.

Condiții:
1. Bună stăpânire a limbii române în scris.
2. Disponibilitate timp minimum 15 minute/zi.

Dacă ești interesat, dă-ne un mesaj privat la @Diomet sau @blueeies

Bounce

Moderatori
  • Content Count

    113
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    12

Everything posted by Bounce

  1. Posibil sa nu mai revină destul de mult înapoi după ce lasă pedala, trebuie curățat puțin pietonalul și schimbate garniturile, de ținut minte că pistonasul dacă nu merge destul înapoi se mai poate infileta puțin către interior.
  2. Dacă la relanti oscilează între 900 și 600 e posibil sa fie senzorul de aer, MAP...îl găsești după clapeta in partea din spate a motorului, îl cureți puțin și ar trebui să meargă, sau se mai poate din sonda lambda din spatele catalizatorului.cu un tester poți observa dacă lucrează sondele sa nu cumperi degeaba ceva aiurea...curios e că nu îți dă un cod eroare, trebuia să ai
  3. Problema e ca s-a desincronizat de masina si o poti invata iar doar cu tester.Ca sa inveti iar cheia, masina iti va cere codul PIN cand vrei sa te conectezi la Body pentru acea setare. Tu acel card cu PIN nu il ai din cate am inteles, fiecare Stilo are un PIN unic din 6 cifre si nu poate fi schimbat/sters/anulat.Te duci la un electronist si ii zici ca iti trebuie codul PIN din BC (body computer), este cutia de sigurante de sub bord. In acel BC este un eeprom in care e stocat acel pin,nu trebuie schimbat sau dezlipit nimic poti sta linistit electronistul stie ce are de facut. Dupa ce ai acel PIN poti sa mergi la un tester specializat pe "italience" si se rezolva rapid. Daca vrei sa faci o simulare sa vezi cum merge treaba ai program de diagnoza mai jos.Te asteptam cu un raspuns cand il ai.Bafta!
  4. Ai toate șansele să găsești siguranță în manualul asta. Dacă nu este siguranță separat atunci discutăm de pin
  5. Normal când se scoate mașina din fabrica vine cu un card pe care este un PIN, 90 % din ele se pierd...nici eu nu l-am avut, noroc că sunt soluții. Becul la cheie se aprinde când apeși pe butoane? să schimbi și bateria dacă nu ai schimbat-o. Înainte să discutăm de testere și pinuri uitate puțin la siguranțe sa nu fie arsa cumva siguranță de la închiderea centralizata.Nu sunt acasă momentan să mă uit în manual să-ți spun exact care e siguranța
  6. Până acum a mers?Dacă închizi din yala de la șofer cu cheia se închide? Ai cheie briceag?Dacă ai briceag ai toate șansele să fie desincronizata și se poate sincroniza cu tester dar ai nevoie de PIN.
  7. Nu am timp sa caut acum, dar e același radiator pentru aer condiționat 1.2, 1.4 și 1.6 ca motorizări, nu se poate sa nu găsești la cat de dezmembrează la noi.
  8. Vezi la dezmembrari la ce suma ajungi, cred că ieși mai bine de la dezmembrari.
  9. Salut! Din cate stiu eu la 1.2 e doar o conducta de inalta presiune.Daca stai bine in portofel te orientezi catre ceva nou si bun 5-600 lei sau daca nu...cu ceva risc de la dezmembrari.Ai observat o fisura pe la ea sau de ce intrebi? Daca nu iti sta presiunea nu e musai sa fie conducta de vina.
  10. ba da sigur, am luat kit de distributie cu toate cele
  11. Problema Rezolvata! Dupa multe cautari pe la toti senzorii si potentiometre de la clapeta, am gasit problema la distributie.Am dat capacul joc si am vazut cureaua destul de urata...gata o schimb.Am luat un kit de distributie si montata ca la carte cu kit de blocare,nu la ochi si semne facute aiurea.Circul cu ea de cateva zile si nu mai are nici un fel de simptom de accelerare. Cauza precisa nu o cunosc pentru ca am schimbat si senzorul de la axul cu came care se afla sub distributie, probabil nu mai era in parametri normali.Rulmentul de la intinzator are ceva joc si fluiera putin cand il invarti.In concluzie daca are cineva problema descrisa mai sus e de verificat si distributia pe langa clapeta,potentiometru,pedala.
  12. in legatura cu cilindrul receptor ambreiaj Nikita are dreptate cand spune ca nu are aerisitor, sunt si fara si cu aerisitor.Sfatul meu e sa incerci sa cumperi 1 cu aerisitor si aerisesti calumea, de la furtun degeaba o faci ca nu e punctul cel mai sus si ramane aer.Din cate am cautat pe net se invart undeva la 100 lei, nu e mare branza...
  13. Corect! semeringurile cutiei sunt stanga/dreapta Stai linistit in legatura cu pedala care ai zis ca merge usor, e normal sa mearga asa din cauza ca ai placa de presiune si rulmest de presiune nou, plus vaselina.Si eu am schimbat kit ambreaj de vreo 2 luni si merge pedala de zici ca nu apas nimic, dar la mine prinde aproape de jos.Practic nu ai ce regla de unde sa prinda ca el se ajusteaza singur...la tine am citit ca prinde sus, nu stiu ce sa zic,aici e de discutat Am mai citit ca iti iasa ceva fum pe la cutie, ai observat cumva si pe unde exact? ai pus mana pe cutie si frigea? ai pus mana pe borcanul lichidului de frana si era cald? sper ca ai DOT 4 in ea nu?
  14. De verificat...dacă o turezi pe loc la 4000-5000 de ture,motorul rămâne la locul lui? dacă se muta sau se ridică la turația aia atunci încordează clar și cutia de viteze
  15. Nu știu de la ce, de obicei se încălzește de la ulei murdar și plin de span, la tine nu e cazul că l-ai schimbat.verifica sa fie cutia la locul ei sa nu fie încordate planetarele că atunci frecarea e mult mai mare și se poate incinge
  16. Ce chin ca acum m-ai facut curios? La mine merge fara probleme si asa e normal.Probabil cum ai umblat mult cu jentile de aliaj si nu ajunge prezonul destul de inauntru, s-o fi pus mizerie pe filetul din butuc si le strangi greu, alta problema nu vad.
  17. De ce sa nu le poti folosi? eu le folosesc pe aceleasi si la tabla si la aliaj.Au loc si cele de 4 sa intre in butuc chiar daca e janta de tabla. Nu ai facut niciodata pana? ai janta de tabla pe rezerva si prezoane de 4
  18. Acum 2 ani am schimbat sonda de după catalizator, nu am luat una scumpa,nici ieftina dar clar că nu e ceva original.Revin mâine cu detalii referitor la sonde.Ceva valori am văzut și cu testerul dar valorile exacte nu le știu și mă uit la ele degeaba
  19. nu stiu de ce sa ma leg.O sa ma apuc sa scot pe rand sondele lambda,senzorii si ii fac cate o proba fara sa vedem ce face.Mersi!
  20. nu-i stress stai linistit, cand este timp si chef.Daca te sti cu ele iti pot face niste grafice dar trebuie sa-mi zici la ce
  21. problema cu vacuum o elimin ca daca pun mana pe clapeta cu furtunul dat jos moare imediat, deci nu trage aer fals.O sa ma apuc sa scot furtunele sa suflu in ele :).La Hesitation/poor acceleration ce iti da? poti sa pui un screen te rog?
  22. Din prima poza nu inteleg eu mare branza,dar: Kit ambreiaj e schimbat de o luna, o sa ma uit putin si la acel intrerupator de la pedala La poza de mai jos selectat pe Running on observ in partea dreapta cam ce ar putea fi.Senzorul MAP e schimbat cu unul nou...si eu am crezut ca e de la el.Throttle position banuiesc ca e cel din clapeta care e curatat si face la fel si cu cealalta clapeta.Dupa parerea mea sunt prea slabe sansele sa fie amandoua clapete stricate la fel .... nu stiu zic si eu.Senzorul de la temperatura apei functioneaza in parametri normali zic eu, daca stau cu motorul pornit in trafic si e caldut afara imi porneste termocupla si tind sa cred ca acel senzor o porneste. La injectoare nu am umblat deloc si ECM presupun ce este ECU care are 2 ani.Am curatat mufele cu spray de contacte,am tras de furtune,cabluri,am curatat toate firele de masa ca am mai vorbit cu cineva si a zis ca e o anomalie electrica si nu o pot gasi.Ma deranjeaza ca face asa si stiu ca nu e ok. Am vazut acum de cand a dat frigul ca dupa oprire imi iasa ceva aburi pe langa farul din stanga si la o privire rapida cred ca e din radiator ca imi scade apa din borcan, o sa ma uit mai atent si o sa remediez problema, dar nu are nici o treaba zic eu cu problema mea.Tu ce parere ai?
  23. Motor de 1.6 benzina. P1121 ii vorba de potențiometrul de la clapeta de accelerație.Deocamdata nu am mai avut problema respectivă după ce am curățat potențiometrul dar rămâne accelerată și se întâmplă doar la 2000 de ture.Ajutama cu schema respectivă dacă poți te rog.Mersi!
  24. Salut colegi! Deschid un topic nou in speranta ca poti sa-mi rezolv si eu problema. De ceva vreme imi face niste figuri si mai nou sunt tot mai dese, sa va explic.Are multe momente in care nu revine motorul la relanti dupa ce i-au piciorul de pe aceleratie. Sunt in oras, merg in a 3-a la 2000 de ture si vreau sa schimb sau sa opresc...calc ambreiaj i-au piciorul de pe acceleratie si ea ramane turata, daca ii mai dau un "sprit" scurt revine imediat.Problema e ca nu face tot timpul dar face tot mai des. Cand a inceput sa faca figurile respective am dat clapeta jos si am curatat fluturele, pusa inapoi si tot asa...iar am dat-o jos si am curatat si potentiometrul,la fel.Am luat o clapeta SH cu care face la fel :D, am schimbat pedala de acceleratie,la fel Am inceput sa cred ca are o scurgere de vid dar oricat m-am uitat si ascultat nu am gasit nimic plus ca am schimbat toate colierele de la furtune sa stranga bine,am verificat si burduful de la frana sa nu fie cumva spart si sa traga aer pe acolo.Mentionez ca nu am nici un cod de eroare sa ma ghideze la ceva anume....inainte de curatare imi dadea P1121 dar dupa curatare a revenit. Astept idei si sfaturi
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.