Sergio Marchionne, seful Aliantei Fiat-Chrysler, a anuntat ca platforma noului Grand Cherokee va fi utilizata si de SUV-urile care vor fi create de marcile din Grupul Fiat.

Noua generatie a lui Jeep Grand Cherokee s-a dovedit a fi un succes pentru Chrysler. Modelul a reusit sa-si tripleze vanzarile in octombrie fata de aceeasi perioada a anului, iar acest lucru nu face decat sa il bucure pe Sergio Marchionne. Canadianul a mers mai departe, spunand ca platforma modelului respectiv va fi preluata de SUV-urile care vor fi realizate pentru marcile Fiat, Alfa Romeo si chiar Maserati. Ulterior, va fi dezvoltat si un SUV sub sigla Chrysler care va fi realizat tot pe platforma lui Grand Cherokee. Cel mai interesant element al acestei platforme? A fost realizata alaturi de fostul partener al concernului Chrysler, Corporatia Daimler.

Marchionne a mai declarat ca fiat va lansa trei modele noi in 2011. Unul dintre acestea este o versiune imbunatatita a lui Panda, al doilea este Lancia Y, iar al treilea este versiunea europeana a lui Chrysler 300C. Seful corporatiei italo-americane a declarat ca acum vor avea suficiente modele noi pentru 2011. Totodata, Sergio Marchionne a afirmat cu incredere ca Fiat isi va atinge fara probleme tinta pe 2011 si s-a angajat sa investeasca 20 de miliarde de euro in fabricile sale din Europa in urmatorii patru ani. Scopul investitiei este strans legat de normele Uniunii Europene, care obliga constructorii de automobile la anumite concesii cu sindicatele.

Potrivit raportului comisiei care evalueaza dezvoltarea corporatiei Chrysler, marca americana a avut o dezvoltare pozitiva in octombrie, iar luna octombrie a fost reprezentata de crestere confirmata pe piata din Statele Unite ale Americii. Sergio Marchionne este mandru de faptul ca ultimele 18 luni au marcat debutul a 16 modele noi si facelift-uri sub aripa Chrysler, lucru care arata devotamentul de care au dat dovada americanii in noua directie a companiei.

Sursa

Leave a Reply

You don't need to give user information if you first login to the forum.
Login to forum.